Overzicht werken Wintersalon Kouvid-20/21

Net als de salon van vorig jaar is ook deze wintersalon door de deelnemers zelf ingericht.

Hier zal je in diverse zogenaamde diavoorstellingen kunnen zien hoe de wanden van de ruimtes van Y2 veranderen tijdens de inrichting van de Wintersalon Kouvid-20/21.

Uiteindelijk zul je hier eerst de ontwikkeling van de wanden van de voorruimte zien. Vervolgens de ontwikkeling van de wanden in de gang. En tot slot de ontwikkeling van de wanden van de hoge achterruimte. Tussendoor is aanvullende informatie te lezen die sommige deelnemers hebben aangeleverd.

De pijltjes om je door de diavoorstellingen te loodsen vind je ongeveer halverwege in de zijranden van de afbeeldingen

Wand rechts bij binnenkomst

Wand aan straatzijde direkt rechts bij binnenkomst

Wand (ver) rechts bij binnenkomst boven radiator

extra informatie bij het werk van Gwendolyn van Essen

In het werk van Gwendolyn van Essen (1966) worden vogels, katten, flora en fauna; het grijpbare en ongrijpbare verenigd. Gwendolyn’s vogels zijn als het ware tijdens hun vlucht gestold in barnsteen, de zon vonkt nog op hun veren of op de vacht van een springende kat. Rozen bloeien weemoedig en weten dat het bestaan vergankelijk is, maar de kunst is eeuwig. De lucht is niet alleen maar de lucht, er gebeurt daar van alles, ruisende vleugels verbinden werelden. Je ziet het en je ziet het niet. 

Gwendolyn Van Essen werkt intuïtief en naar waarneming. Haar inspiratie vindt zij vooral in de (klassieke) muziek (ze zingt ook), in de natuurlijke wereld, het landschap, wilde bloemen, bomen en dieren, met name katten, vogels, honden en paarden. Ze geeft haar impressies op eigen wijze weer in (gewassen) inkt, aquarel, grafiek op papier en in olie op doek. Haar boeit de verstilling en schetsen, neergezet in enkele lijnen en met penseelstreken verder uitgewerkt. Het werk heeft een prachtige gelaagdheid. Door de losse vormen lijken de figuren bijna te bewegen (bijna te dansen misschien); hierdoor heeft het werk een zachte en warme uitstraling. 

Ze woont en werkt in de stad Groningen. Ze werkt vaak zomers in een kerkje van de stichting Âlde Fryske tsjerken in Noord Friesland, en is lid van de Fria. 

Website: www.gwendolynvanessen.nl    www.fria.nl  

email: gwendolynvanessen@gmail.com

Facebook: Gwendolyn van Essen 

Wand tegenover ingang

Achterwand hoge ruimte

extra informatie bij het werk van Hans van der Mark

Na jaren intensief galeriehouder te zijn geweest en aan landelijke en internationale exposities en kunstbeurzen te hebben deelgenomen, ben ik zelf weer bezig met het maken van kunst.

Mijn werken zijn kenmerkend door de intensieve zoektocht naar allerlei materialen, gereedschappen en technieken. Ik werk al schrapend, schurend, wegvegend, spoelend en snijdend. Het toepassen van ongebruikelijke materialen uit de omgeving, doeken tegen elkaar aan te plakken en weer los te laten karakteriseren mijn werkwijze. Toeval en gestuurde actie gaan hand in hand in mijn werken op doek, papier, karton, paneel en board.

Formeel behoren mijn werken tot de categorie abstract. Voor mij is er echter geen onderscheid tussen realistische en abstracte kunst. Beeldende kunst is ongenadig afhankelijk van het wel of niet ontwikkelde interpretatievermogen van de beschouwers.

De werkelijkheid is mij niet vreemd. Wel dat de neutrale werkelijkheid door de mensheid deels kunstmatig is gemaakt. Beeldende kunst kan daarom al niet vreemd genoeg zijn.

extra informatie bij het werk van Greg Que: de ontwikkeling van //63

De navigatiepijltjes voor deze diavoorstelling bevinden zich ruim onder de zijkanten van de eerste dia.

Achterwand hoge ruimte