Open dag 2017, presentatie nieuwe gevel

Komende zaterdag 8 juli houdt ateliercomplex Y2 weer haar jaarlijkse open dag. Dan zijn aan de Oosterhamrikkade 2Y van 14.00 tot 19.00 de ateliers rond de grote tentoonstellingsruimte te bezoeken. In deze centrale ruimte is speciaal voor de open dag een tentoonstelling ingericht met onder andere een groot ruimtelijk werk dat eerder te zien was in Bart Art Box in Thesinge. Dit onderdeel zal na de open dag nog enige tijd op afspraak te zien zijn.
Maar er is natuurlijk geen afspraak nodig om de nieuwe gevelschildering van David Sciarone te zien. Deze schildering wordt tijdens deze open dag om 15.00 officieel gepresenteerd.

Na de grondige herindeling van de binnenkant van het gebouw en de aanpak van de binnenplaats, is de gevel een nieuw voorbeeld van hoe het pand in twee jaar tijd is opgeknapt. Dit opknappen gebeurt voornamelijk door de atelierhouders zelf en met weinig geldelijke middelen. Maar gelukkig heeft Y2 tot nu toe bij grote technische ingrepen hulp ontvangen van CareX en de Groninger atelier beheerorganisatie HaViK.
Sinds de opening van Y2 als ateliercomplex nu twee jaar geleden, heeft Y2 in haar tentoonstellingsruimte ruim twintig tentoonstellingen voorbij zien komen.

Momenteel werken de volgende kunstenaars in Y2: Turi Braaksma, Rik Hagt, Leslie Kamps, Anh Tam Le, Michel Maldonado, Kris Molema, Greg Que, Eric Setz en Laure Vreugdenhil. Dit zal de laatste keer zijn dat zij zich in deze samenstelling aan de buitenwereld presenteren.