“Kalligrafologiti”: Performance Art door Jans Jelijs

Kalligrafologiti

Het klinkt misschien als een slecht vertaald woord uit het Engels, maar als je het woord ontrafelt kom je tot kalligrafie, grafologie (de studie van het handschrift) en graffiti. En dat is precies wat de expositie inhoudt.

Gedurende drie dagen wordt de expositieruimte van Y2 door Jans Jelijs omgetoverd in een spektakel van verfkladders. Zijn werk heeft iets weg van Jackson Pollock in combinatie met kalligraffiti, een stroming binnen de graffiti-scène waarin de oude kunst van kalligrafie gecombineerd wordt met graffiti.

Jelijs is student aan de Noorderpoort School voor de Kunsten. Hij is voorstander van een discussie over de rol van sociale media binnen de groep van jongeren. Hierin moet worden gesproken over de grenzeloosheid van de sociale media.
Hij probeert een discussie op gang te brengen door (ter plekke) confronterende teksten op te kladderen waardoor maatschappelijke kwesties veroorzaakt door sociale media, aan de kaak worden gesteld.

De expositie/performances zijn te bezoeken in Y2 aan de Oosterhamrikkade 2Y op vrijdag 9 juni, zaterdag 10 juni en zondag (finissage) 11 juni van 14.00 tot 18.00.
Op de afsluitende zondag wordt, onder voorbehoud, tevens een werk van David Sciarone opgeleverd.