XYZ met werk van Helia Rafie vanaf zon 11 febr

Jullie zijn welkom op zondag 11 februari van 18u tot 22u bij de opening van de tentoonstelling XYZ met werk van Helia Rafie.

Daarna is de tentoonstelling te bezoeken op donderdag, vrijdag en zondag van 15-18u met een finissage op zaterdag 24 februari van ca 18u tot 22u.

Deze finissage sluit aan op de vernissage van Rafies tentoonstelling Chôrah in de Bierumer School. Het werk van XYZ en Chôrah is inhoudelijk verbonden.

Op deze zaterdag 24/2  vertrekt om 14u een bus (met muziek van Eigen risico) vanuit Y2 naar Bierum (met soep, drankjes & artists talk). Deze bus komt terug bij Y2 om ca 17u.

Aanmelden via info@heliarafie.net, kosten € 6,-.

Op de site van de Bierumer School staat te lezen:

Opgegroeid in Teheran, Iran, is haar artistieke praktijk diepgaand beïnvloed door de kenmerkende mix van chaos, paradoxen en moderniteit van de stad. Deze juxtapositie van traditionele en hedendaagse elementen binnen de uitgestrekte stedelijke structuren heeft allemaal zijn plaats gevonden in haar artistieke uitingen. Door de censuur en manipulatie van informatie in Iran groeide haar generatie op als digital natives, bevrijd door het internet. Het was essentieel om VPN’s en torrents te gebruiken, de enige manieren om de filter van de overheid te omzeilen. De Iraanse informatiebeperkingen en haar verlangen om meer te leren, hebben haar vertrouwd gemaakt met nieuwe manieren om de beschikbare technologieën te gebruiken.

“Mijn werk draait om het snijvlak van realiteit, technologie en menselijke perceptie. Ik ben diep geïntrigeerd door de symbiotische relatie tussen menselijke verhalen en het digitale rijk – een rijk waar technologie en verhalen samenkomen om onze perspectieven uit te dagen. De chaotische vormen in mijn installaties staan symbool voor de overweldigende toevloed van informatie en prikkels in het digitale tijdperk. We worden dagelijks gebombardeerd met gegevens, beelden en berichten. Deze composities, rijk aan ingewikkelde details en lagen, weerspiegelen deze overdaad aan informatie. Ze willen de kijkers aanmoedigen om door de complexiteit te navigeren, net als de manier waarop we door het digitale landschap navigeren- door enorme hoeveelheden gegevens bladeren om betekenis en samenhang te ontdekken.”

Bezoektijden op een rijtje:

XYZ: (Y2, Damsterdiep 299, 9713 EG  Groningen)

         zon 11/2 18-22u

         do vrij zon 15-18u

         zat 24/2 ca 18-22u

Chôrah: (Bierumer School, Hereweg 12, 9906 PE Bierum)

          zat 24/2 14u vertrek va Y2; ca 17u terug bij Y2

          vrij zat 14-17u t/m 30 maart.