David Sciarone’s Solo Show & Chapuzza Pop-Up Shop, opening ZATERDAG 4/11 va 16u

Op zaterdag 4 november, om 16:00 uur opent de solotentoonstelling van David Sciarone (Aerious) in Y2. Onderdeel van deze expositie is de Chapuzza Pop-Up Shop.

In november 2013 opende Sciarone’s eerste solotentoonstelling, in GR-ID. Nu, precies tien jaar later, opent zijn tweede solo in Y2: David Sciarone’s Solo Show.

Sciarone maakte in 2017 de gevelschildering van het oude Y2. Voor deze expositie zal Sciarone nieuwe tijdelijke muurschilderingen maken, grafisch werk (prints) vertonen en verkopen en zal er ook klein 3d werk te zien zijn.

In 2019 startte Sciarone streetwear-collectief Chapuzza: duurzame kleding in kleine oplages. Voor het eerst zal Chapuzza een fysieke pop-up shop hosten in Y2, waar verschillende nieuwe items uitgebracht zullen worden. Alle nieuwe kleding is met de hand gezeefdrukt in Gronings eigen Chapuzza Studio.

Op de vernissage en de finissage zal Sciarone samen met vrienden DJ sets draaien. De bar is dan open. De line-up: Gloomy (Sciarone), Makundu, Marsmane, Nihil en Psy_Fro.

De finissage is op vrijdagavond, 10 november vanaf 21:00.

Overzicht (overige) openingstijden:

Zaterdag 4 november – 16:00 – Opening met bar en DJ’s

Zondag 5 november – 15:00 tot 17:30 – Tentoonstelling & Shop open.

Donderdag 9 november – 20:00 tot 22:30 – Koopavond Tentoonstelling & Shop open.

Vrijdag 10 november – 21:00 – Finissage met bar en DJ’s.

Zondag 12 november – 15:00 tot 17:30 – Tentoonstelling & Shop open.

Aanvullende informatie van de site van Sciarone: 

“ Aerious contains all vowels in alphabetical order, with the I in the centre and with the addition of the R and S to form a word. This rare adjective from the English language pertains air and is used to assign airiness, freshness or spaciousness. The word often forms the visual base of different work of David Sciarone. His work oftens find its basics in letterforms and typography. He uses letters and words – often ‘aerious’ – to transfer a visual vibe. This visual appearance or propagation is often more important than the meaning of the combination of the letters itself.”

https://www.davidsciarone.com/