TAXED TO THE MAX

Y2
2 oktober 2019 ·
Komend weekend gaat het internationaal fotofestival Noorderlicht weer van start.
TAXED TO THE MAX presenteert 43 fotografen uit 24 landen op verschillende lokaties.
Eén van deze lokaties is Y2 waar werk van Dorothée Elisa Baumann, Ishan Tankha, John Vink en Joseph Rodríguez is te zien.
Zaterdag 5 oktober van 14u tot 16u30 is Y2 open voor genodigden. Zo is er tijd om naar de officiële opening te gaan in Het Oude Conservatorium, Radesingel 6 (praatjes vanaf 17u).
Zondag 6 oktober van 12u tot 18u is Y2 open voor publiek op vertoon/na aanschaf van het festival passe-partout.
Daarna is Y2 open van woensdag tot en met zondag van 12u tot 18u.
Een passe-partout (Euro 10,=, student/CJP Euro 7,50 ) is te koop op alle hoofdlokaties, dus ook op Y2. Vrienden van Noorderlicht, Stadjerspas, Kinderen <13 : gratis. over de exposanten in Y2: Conceptueel crossmedia-kunstenaar Dorothée Elisa Baumann (1972, Zwitserland) kijkt kritisch naar de rol van technische visualisatietools, zoals de amateurcamera, en de ‘daad van het vastleggen’ zelf. Ze woont in Biel/Bienne, Zwitserland. Het werk van IshanTankha (1980, India) bestrijkt een breed gebied, van nationale politiek tot het sociale leven en het milieu in centraal India. Hij woont in New Delhi. Fotojournalist John Vink (1948, België) woont in Brussel. Hij kijkt op een nieuwe manier naar buitenlandse, vaak onbekende samenlevingen en toont aan dat hun culturen toch vertrouwd aanvoelen, omdat ze onderdeel zijn van het grote mondiale geheel. Puerto Ricaanse documentairefotograaf Joseph Rodríguez (1951, Verenigde Staten) is beroemd om zijn intieme portretten van gemeenschappen en de empathie die hij toont voor zijn onderwerpen. Hij woont en werkt in New York. zie ook: http://www.noorderlicht.com/nl/fotomanifestatie/noorderlicht-internationaal-fotofestival-2019/