“De kou in ’t hart” : Wintersalon in de tentoonstellingsruimte van Y2

In april dit jaar werd het pand aan de Oosterhamrikkade 2Y door CareX en atelierorganisatie HaViK als werkruimte toegewezen aan een groep kunstenaars. Het pand werd verbouwd tot het ateliercomplex Y2, beheerd door kunstenaarsinitiatief Y2, met behalve werkplekken ook een tentoonstellingsruimte.

Kunstenaars van buiten Y2 kunnen hier volledig naar eigen inzicht een tentoonstelling organiseren. Hierbij vervult Y2 alleen de rol van facilitator en niet de rol van curator. Net als vroeger galerie T.A.S. (beheerd door HaViK), draagt Y2 bij deze tentoonstellingen van externen geen eigen visie op kunst uit. Wanneer de tentoonstellingsruimte vrij is, organiseert Y2 zelf activiteiten.

Inmiddels zijn er al een paar tentoonstellingen in Y2 geweest en ook in 2016 staan diverse activiteiten gepland. Zo komt tijdens Noorderslag/Eurosonic de gecombineerde tentoonstelling van OFF Den Haag en OFF Rotterdam naar Groningen met foto’s van de plaatselijke popscene door Marcel Kollen.

Maar voor het zover is, organiseert Y2 de wintersalon De kou in ’t hart. Hiermee viert het zijn eerste jaarwisseling in dit gebouw en brengt het met cultuur wat warmte in de koude centraal gelegen tentoonstellingsruimte.

Ruim dertig kunstenaars leveren een bijdrage. Dit kan figuratief of abstract zijn, decoratief of conceptueel, ruimtelijk of plat. Al met al een breed scala aan kunst dat laat zien hoe ideeën en emoties omgezet worden tot een werk.

Daarom, wat voor kunst je ook maakt en wat voor kunst je ook aanspreekt, in deze koude weken is iedereen welkom bij de wintersalon van Y2!

De tentoonstelling De kou in ’t hart is te bezoeken in Y2, Oosterhamrikkade 2Y, 9714 BA Groningen. De opening is op zondag 20 december om 16:00 uur. Daarna is deze wintersalon van 13:00 tot 16:00 uur te bezoeken op wo 23-12, do 24-12, zat 26-12, zon 27-12, do 31-12 en zat 02-01.

Op zondag 3 januari is er een afsluiting, tevens nieuwjaarsborrel, vanaf 16:00 uur.

volgende foto’s: overzicht expositie

volgende foto’s: bijdrage Greg Que aan wintersalon, gezien vanuit presentatieruimte en gezien vanuit zijn aangrenzend atelier

volgende foto’s: opening expositie